Om wildsvleis te gebruik vir ’n burger is ’n lekker alternatief en het wonderlik vir ons by die jaar se KKNK gewerk. Die Windpomp kon omtrent nie voorbly met hierdie gewilde gereg nie en ons het dit ook as ’n ontbyt-alternatief bedien met repies spek en gebraaide eier. Die wildsvleis was ook goedkoper as normale beesvleis so die gereg werk lekker as ’n randrekker en kan ook maklik die skares kos gee. Vir ekstra lekkerte maak die frikadelle op die vuur gaar en bedien met soetpatat-skyfies as ’n alternatief. Die lekkerste van die lekkerste was dan natuurlik die askoek waarop die burger bedien is. Tant Nellie het omtrent geknie om voor te bly met die askoek en vetkoeke en hier is haar resep.
Servings
Prep Time
8-10burgers
30minute
Cook Time
15minute
Servings
Prep Time
8-10burgers
30minute
Cook Time
15minute
Ingredients
Frikadelle
1kgkudu of beesmaalvleis
500gvark maalvleis
2grootrooi of wit uiegekap
60gpietersieliegekap
100gtamatiepasta(2 pakkies)
1wortelgerasper
1koppieSASKO-broodkrummels
2ekstra grootWindmeul-eiers
1eetlepelNOMU African Rub
1teelepelgeskroeide koljander
sout en peper
Askoek: Lewer ongeveer 10 tot 12 askoeke
1kgSASKO-koekmeel
50mlB-well Canola oil
1pakkiekits droë gis
1eetlepelsuiker
1teelepelsout
450mllou warm water
Kruie-mayonnaise
1koppieB-Well Creamy Gourmet Mayonnaise
2eetlepelsCLOVER-ongegeurde jogurt
10gvars koljandergekap
10gvars pietersieliegekap
Instructions
Frikadelle
Meng al die bestanddele saam en verdeel die mengsel in 10 dele, rol die frikadelle en draai in kleefplastiek toe en laat rus in die yskas vir ten minste ’n uur. Braai die frikadelle in ’n pan met bietjie olie of op die oop vuur tot medium gaar en laat rus.
Bedien die burgers met groen blare, komkommer-spaghetti, gekaramaliseerde uie en ’n kruie-mayonnaise bo-op ’n askoek.
Askoek
Gooi die meel in die middel van ’n lekker groot mengbak en maak ’n holte in die middel. Plaas die gis, suiker, olie en sout daarin en meng liggies in die mengsel in en vorm weer ’n holte in die middel.
Gooi die water bietjie vir bietjie in die middel van die holte en begin dit stadig in die meel inwerk totdat al die water gebruik is. Knie die deeg lekker deur vir ongeveer 5 tot 10 minute totdat die deeg lekker elasties is. Maak die bak toe en bêre op ’n warm plek en laat rys tot dubbel die grootte.
Haal die deeg uit en rol saggies uit op ’n meelbestrooide oppervlak tot omtrent 2 cm dik. Sny in vierkante, laat weer effens rys en maak dit gaar op ’n matige kolevuur.